فیلترهای رنگی و نورهای RGB در صنعت نورپردازی بسیار محبوب هستند.
نورهای RGB
نورهای RGB از سه رنگ اصلی قرمز (Red)، سبز (Green) و آبی (Blue) تشکیل شدهاند. با ترکیب این سه رنگ میتوان تمام طیف رنگی مورد نیاز را ایجاد کرد.
تمام نرم افزارهای تولید تصاویر دیجیتال عکس و فیلم به این سه رنگ وابسته است. عدد خالص هر کدام از این رنگ ها در نرم افزارهای گرافیکی 255 است.
همانطور که در ویکی پدیا نیز به این موضوع اشاره شده است به این سه رنگ، رنگ های اصلی یا Primary گفته میشود و به رنگ هایی که از ترکیب این سه رنگ به وجود می آیند، رنگ های ثانویه یا Secondary می گویند.
کاربرد نورهای RGB
- تولید محتوای تصویری و ویدیویی
- نورهای LED و پنلهای نوری
- تنظیم نور اتاق خواب
- باشگاه های ورزشی و رقص
- روشنایی خیابان ها، بلوارها، فضای سبز و پارک ها
- زیباسازی شهر
- فروشگاه ها و نمای ساختمان ها
برای ساخت ویدیوهای جذاب و متفاوت به نورپردازی حرفه ای نیاز داریم. یکی از مهمترین تجهیزات نورپردازی استفاده از نورهای RGB است که از میلیون ها رنگ تشکیل شده است. با به کار بردن این نورها در ساخت تیزرهای تبلیغاتی می توانیم حس و حال متفاوت تری به محصولات یا خدمات خود بدهیم.
فیلترهای رنگی
فیلترهای رنگی فیلترهایی هستند که جلوی برخی از طول موجهای نور را میگیرند و برخی دیگر را رد میکنند. با استفاده از آنها میتوان دمای رنگ تصویر را تغییر داد. مثلاً فیلتر آبی، نورهای قرمز و سبز را فیلتر میکند.
در ویدیوی زیر که توسط تیم تیزرباما تهیه شده است، به صورت کاملا عملی و کاربردی نحوه نورپردازی حرفه ای با استفاده از نورهای RGB و فیلترهای رنگی آموزش داده شده است.
طلق های رنگی
یکی دیگر از تکنیک های نورپردازی، استفاده از طلق های رنگی است. برای این منظور باید طلق را بین منبع نوری و سوژه قرار دهیم و یک افکت زیبا به محصول خود القا کنیم. برای دانستن نحوه قرارگیری صحیح محصول می توانید مقاله آموزشی ترکیب بندی و استفاده از نقاط طلایی را بخوانید.
مزایای نورهای RGB
- توانایی تولید طیف گستردهای از رنگها
- قابلیت کنترل دقیق رنگ و شدت نور
- امکان ایجاد جلوههای نورپردازی متنوع
- مصرف انرژی پایینتر نسبت به لامپهای رشتهای
- دارای طول عمر زیاد و کاملا بی خطر
نتیجه گیری
افکت های رنگی و نورهای RGB
نور RGB مخفف Red (قرمز)، Green (سبز) و Blue (آبی) است و به سیستمی اشاره دارد که در آن از این سه رنگ اصلی برای ایجاد تمام رنگها استفاده میشود.
با ترکیب متفاوت این سه رنگ و تغییر شدت آنها، میتوان افکت های نوری و رنگی زیبا ایجاد کرد.
بعضی از افکت های رنگی و نورهای RGB عبارتند از:
تغییر رنگها: با تنظیم یا تغییر رنگ قرمز، سبز و آبی، میتوان تمام رنگهای قابل تصور را ایجاد کرد. این شامل تغییرات نرمال، ترنزیشن (انتقالی)، تغییرات آهسته یا سریع رنگ میشود.
افکتهای فلش: نورهای RGB میتوانند به صورت سریع و چشمنواز روشن و خاموش شوند، ترکیبی از این عملیات باعث ایجاد افکت فلش و لرزشی میشود.
پالس نور: میتوان نورها را به صورت متناوب و با تغییر شدت به نور و شبکهای دیگر ایجاد کرد که به عنوان پالس نور شناخته میشود.
تایمر نور: با برنامه ریزی و برنامه نویسی مناسب، میتوان نورهای RGB را با الگوهای زمانبندی شده و ترکیبی از رنگها در طول زمان رقم زد.
انحراف و انتشار: با قرار دادن نورهای RGB در مکانهای مختلف و با افکتهای انحراف و انتشار، میتوان ایجاد احساس توزیع نور در فضا را به وجود آورد.
همچنین، تکنولوژی RGB در نمایشگرها، روشنایی معماری، روشنایی صنعتی و تجهیزات تفریحی نیز به کار می رود و به صورت گسترده در رویدادها و شوهای نمایشی نیز استفاده میشود.
به یاد داشته باشید، آزمایش با تنظیمات نوری مختلف و یافتن بهترین گزینه برای نیازهای خاص فیلمبرداری شما ضروری است. فیلمبرداری مبارک! ??
گوشی باتو – تیزر باما